Ambient primaveral

18 de febrer del 2006

Tot i trobar-nos en ple mes de febrer, l'ambient de les darreres jornades ha estat força primaveral a tot el país. El vent de ponent s'ha encarregat de fer disparar les temperatures, especialment a les comarques de la costa. A Barcelona, dijous es va arribar fins als 20ºC de màxima, la més alta del que portem d'any. Aquest ascens tèrmic també s'ha notat en les mínimes, ja que avui no s'ha baixat dels 12ºC. Com acostuma a passar en aquests situacions, la humitat relativa ha baixat en picat, amb valors de fins al 30%. La visibilitat ha millorat notablement, desapareixent per complet les boirines presents a principis de setmana.

Però segons ens indiquen els mapes del temps, i també les imatges del Meteosat, aquesta "primavera" té les hores comptades. Demà tindrem un canvi, amb l'arribada d'una pertorbació, que posterioment quedarà instal·lada al sud de França, i d'una línia frontal que escombrarà amb rapidesa tota Catalunya, de ponent a llevant. Els núvols tornaran a fer-se abundants, i al llarg del dia descarregaran ruixats de caràcter irregular, nevarà de nou al Pirineu, baixaran les temperatures i el vent de mestral bufarà amb una certa intensitat.

De cara a la setmana vinent retornarà l'ambient hivernal, amb temperatures més pròpies per aquesta época de l'any. La proximitat de la pertorbació i de l'aire fred en alçada podrien fer que la inestabilitat es mantingués uns quants dies més.

Al nord de la península ja han començat a sentir els efectes del temporal. Al cantàbric les onades són realment espectaculars. Diverses comunitats estan en alerta davant la previsió de fort vent, i de més precipitacions, algunes d'elles en forma de neu.

L'hivern encara no s'ha acabat.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP