Vent de ponent

22 de maig del 2006

Avui ha estat el dia més càlid del que portem d'any a la ciutat de la Barcelona. Al llarg de la jornada ens ha creuat un front nuvolós, que ha mantingut el cel bastant enterenyinat de núvols de tipus alt i mig en alçada. A la tarda, un cop el front s'endinsava mar endins, ha entrat el vent de ponent, sobretot a les comarques de la costa central i Costa Daurada. Aquest vent, que arriba sec i reescalfat al litoral, ha fet disparar les temperatures. En el cas del barri de Sants de la ciutat comtal, el termòmetre ha pujat fins als 27,6ºC, amb una temperatura mínima que no havia baixat dels 19,7ºC. A més a més, el grau d'humitat relativa ha baixat en picat, assecant l'ambient, i també més d'una bugada. El valor mínim registrat ha estat del 24%.

Cap al vespre, el vent del nord al nordest ha començat ha entrar per la Costa Brava, baixant progressivament cap al sud. Aquest aire, molt més humit, ha fet baixar la temperatura a la vegada que augmentava el grau d'humitat. Demà dimarts, amb l'arribada d'una mica d'aire fred en alçada, tindrem un petit canvi de temps. Les nuvolades podran crèixer amb força a partir del migdia, i durant la tarda deixaran alguns ruixats irregulars, localment en forma de tempesta, a les comarques del Pirineu. Quan es comenci a fer fosc, alguns d'aquests ruixats podrien afectar a les comarques de Girona i del nord de Barcelona. Les temperatures baixaran, fent que l'ambient sigui menys calurós, sobretot si el comparem amb el que hem tingut avui.

Posterioment, els models meteorològics ens indiquen un retorn de l'anticicló de les Açores, estabilitzant de nou el temps. El sol serà el protagonista i les temperatures tornaran a anar cap amunt. A partir de dimecres i com a mínim fins dissabte, la probabilitat de precipitacions serà molt baixa, per no dir nul·la.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP