Exposició "Aquí planeta Tierra"

11 de setembre del 2006

Fins al 31 de desembre de 2006 estarà oberta una interessant exposició al CosmoCaixa de Barcelona, on la meteorologia i els mitjans de teledetecció utilitzats per aquesta disciplina ocupen un lloc destacat.

Amb el títol "Aquí planeta Tierra", es presenten els projectes subvencionats per l'Obra Social de ”la Caixa” que estan duent a terme sis organitzacions dedicades a la recuperació d'hàbitats naturals i la reintroducció de fauna silvestre.

El visitant pot "espiar" el nostre planeta a través d'unes pantalles on es projecten imatges, en directe i en diferit, captades pels satèl·lits de l'ESA (Agència Espacial Europea).

L'exposició presenta també la important tasca que l'ESA està duent a terme gràcies als satèl·lits d'observació del nostre planeta, com ara l'Envisat, el Landscape o el Meteosat. Aquests satèl·lits obtenen imatges i conjunts de dades del nostre planeta, que són una eina fonamental perquè els científics investiguin fenòmens com els huracans, el creixement del forat de la capa d'ozó, els corrents marins, la desertificació, la desforestació, l'impacte dels grans nuclis urbans, el trencament de les plataformes de gel, etc.

Més informació clickant en aquest enllaç.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP