Dia Meteorològic Mundial 2007

23 de març del 2007



El 23 de març de cada any l'Organització Meteorològica Mundial (OMM), els seus 187 Membres i la comunitat meteorològica mundial celebren el Dia Meteorològic Mundial. Aquest dia commemora l'entrada en vigor, el 23 de març de 1950, del Conveni pel qual es va crear l'Organització. Posteriorment, en 1951, l'OMM va ser designada organisme especialitzat del sistema de les Nacions Unides.

L'Any Polar Internacional 2007-2008 abordarà una gran varietat de qüestions físiques, biològiques i socials, relacionades directa o indirectament amb les regions polars. La urgència i la complexitat dels canvis observats en les regions polars exigiran l'aplicació d'un enfocament científic ampli i integrat. No hi ha dubte que l'increment de la col·laboració internacional i les associacions de participació oberta que resultin d'aquesta notable iniciativa científica van a estimular i facilitar un accés sense restriccions a les dades i el llançament d'iniciatives d'investigació transectorials. Durant l'API es portarà a terme una àmplia activitat de divulgació, el que contribuirà en gran mesura que els coneixements científics estiguin disponibles i siguin de fàcil accés per al públic en general. Al mateix temps és un tema d'interès primordial que els efectes de les regions polars també són importants per al sistema climàtic mundial en el seu conjunt i que molts canvis observats en les latituds més altes tenen al seu torn importants repercussions en el desenvolupament sostenible de totes les societats, independentment de la latitud geogràfica.

Des de fa molt temps hom reconeix que la meteorologia constitueix un paradigma de la ciència sense fronteres i potser la meteorologia polar sigui l'exemple més autèntic d'aquest principi. Així doncs, en aquest moment que la comunitat meteorològica internacional celebra el Dia Meteorològic Mundial 2007, confio que tots els Membres de l'Organització Meteorològica Mundial reconeguin la importància de la meteorologia polar i que els seus efectes a escala mundial poden influir en la seva vida, la seva seguretat i prosperitat. Per altra banda, espero també que els resultats d'aquesta iniciativa contribueixin que s'arribi a una comprensió més total de la variabilitat del clima i el canvi climàtic, i que es creuen les aplicacions climàtiques tan necessàries per a resoldre algunes de les principals dificultats que es plantegen en el segle XXI.

(Fragment del missatge de M. Jarraud, Secretari General de l'OMM)

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP