Perseguint satèl·lits meteorològics

15 de maig del 2007

Gràcies a les noves tecnologies, ja és possible fer un seguiment dels diferents satèl·lits artificials que circulen per l'espai al voltant del nostre planeta. L'Agència Europea de l'Espai, a través de la web http://www.n2yo.com permet fer-ho realitat. Un cop entrem en aquesta pàgina, podem triar entre diferents tipus de satèl·lits, segons la seva utilitat o trajectòria. N'hi ha de militars, de GPS, de telecomunicacions, ..., i també de meteorològics. En aquest darrer grup n'hi ha 26 de classificats, com els ja coneguts MSG, Meteosat, NOAA, Insat, etc. La ISS, actualment en construcció, també està inclosa en un d'aquests llistats.

Un cop escollit el satèl·lit, tindrem l'opció de fer-ne el seguiment individual o múltiple, controlant diversos satèl·lits al mateix temps. A la dreta ens apareixeran les característiques tècniques del satèl·lit, així com la seva posició, velocitat, altitud, etc. Al centre de la pàgina trobarem una petita imatge del mateix, i a mesura que es desplaça, va deixant un rastre de petits punts, mostrant-nos la seva trajectòria. A partir dels recursos creats per Google, podem situar i localitzar la seva posició damunt del planeta. Hi ha la possibilitat d'utilitzar un mapa polític, imatges satèl·lit de la Terra (Google Earth) o una combinació dels dos. D'aquesta manera podem saber exactament quins llocs sobrevola en cada moment.

La pàgina ofereix també notícies relacionades amb el món dels satèl·lits artificials, així com la possibilitat de crear un petit horari, determinant les hores a les quals passarà un satèl·lit per un lloc en concret.





Trajectòria del satèl·lit meteorològic METOP-A, sobrevolant l'oceà Atlàntic.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP