Arriba el fred !!!

14 de novembre del 2007

A partir d'avui, la situació meteorològica experimentarà un canvi significatiu, després de molts dies anticiclònics i amb temperatures fresques. Una irrupció d'aire fred procedent del nord d'Europa provocarà una entrada de vents de component nord, que donaran lloc a un notable descens de les temperatures. Gairebé totes les precipitacions quedaran retingudes a la vessant nord del Pirineu, amb una cota de neu que durant la propera matinada podria baixar fins als 1.000 metres. La tramuntana i el mestral es reforçaran als dos extrems del país, comportant una alteració de l'estat de la mar, especialment al sector de la Costa Brava i del Golf de Lleó.

Durant els propers dies ens haurem d'abrigar força i moltes calefaccions es posaran en marxa (cal fer-ne un ús responsable). A la ciutat de Barcelona, l'ambient hivernal arribarà durant les properes jornades. Les temperatures tocaran fons durant el divendres, amb una mínima prevista d'uns 5ºC i una màxima al voltant dels 10ºC.

En el següent mapa es pot observar el descens de la temperatura previst per les properes jornades. La línia blanca mostra la tendència més probable de la temperatura a 1.500 metres sobre la vertical de Barcelona. Arribarà fins als -5ºC, uns 10 graus inferior a la mitjana dels últims 30 anys.


  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP