Les primeres pluges del 2008 (2)

4 de gener del 2008

Tal i com indicaven els models meteorològics, ahir dijous vam tenir la segona part d'aquest primer episodi d'inestabilitat del 2008. Les precipitacions van tornar a ser força generals i la neu va caure a moltes comarques de la meitat nord.

Des de mig matí, les pluges van avançar d'oest a est i de sud a nord. Es van registrar màxims de més de 60 litres/m² a la comarca de l'Alt Empordà, però en general van oscil·lar entre els 10 i els 40 litres/m². Una pluja molt ben caiguda, que no resoldrà la sequera actual però que ajudarà a humitejar el terreny i a recarregar parcialment alguns aqüífers. La neu va arribar al Pirineu i al Prepirineu, en molts casos per sota dels 1.000 metres d'altura. Molts paisatges han quedat ben emblanquinats per uns quants centímetres de neu, fent necessari l'ús de cadenes per circular per algunes carreteres.

Avui divendres només quedaran restes d'inestabilitat en punts del nordest del país, sobretot durant la primera part del dia. De cara al cap de setmana, el temps s'estabilitza de nou i les temperatures pujaran notablement.




Mapes de les pluges d'ahir, de les xarxes SMC i Meteoclimatic.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP