Les primeres pluges del 2008

3 de gener del 2008

Ahir, segon dia del nou any, van arribar les pluges a bona part de Catalunya. Una bona senyal, tenint en compte que la primera pluja del 2007 no va arribar fins al 31 de gener. L'aproximació d'una profunda pertorbació des de l'Atlàntic ha donat lloc a un augment de la inestabilitat. Una primera tongada de precipitacions va creuar ahir, de sudoest a nordest, les comarques catalanes. Les precipitacions van ser febles, la majoria d'elles inferiors als 10 litres/m², però molt ben caigudes. Al Pirineu i al Prepirineu va nevar, inclús per sota dels 1.000 metres. I en algunes localitats va haver-hi pluja engelant.

Avui dijous tindrem la segona part de pluges d'aquest episodi. Un nou front nuvolós arribarà per l'oest, i al llarg de la jornada s'anirà desplaçant sobre Catalunya. La possible formació d'una petita depressió davant la costa catalana ajudarà a que les quantitats d'aigua que es puguin recollir siguin superiors a les d'ahir. A les muntanyes del nord, la nevada podria ser important, mantenint-se un dia més les baixes temperatures. El vent de component sud bufarà amb cops moderats al llarg del dia.

Sense dubte, aquesta és una bona forma de començar l'any. Haviam si el 2008 ens porta les tan desitjades i necessàries pluges a tot el país. La sequera actual és molt greu i el nivell dels embassaments segueix baixant dia rera dia.


Imatge del radar del INM d'ahir a la tarda (18:50 UTC)


Mapa de precipitacions d'ahir, de la xarxa Meteoclimatic

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP