Esteles de condensació - canvi de temps

4 de març del 2008

Ahir es van poder observar uns núvols molt curiosos sobre Catalunya. Es tractava de les esteles de condensació, produïdes pels avions. El vapor d'aigua alliberat pels seus motors se sublima ràpidament en contacte amb l'aire, a causa de les baixes temperatures, formant gran quantitat de cristalls de gel. L'observació d'aquestes esteles ens pot servir per a saber el temps que farà. Quan marxen ràpidament, ens indiquen que l'aire en aquella altura és eixut i podem esperar que el temps continuï estable. Si persisteixen molta estona en el cel, s'eixamplen i es deformen, l'aire a la part alta de la troposfera és humit a causa de l'aproximació d'una pertorbació. Aquesta darrera situació va tenir lloc ahir, anunciant-nos el brusc i notable canvi de temps que viurem a partir d'avui i durant els propers dies.

Imatge de la península ibèrica, amb les esteles sobre la zona mediterrània (3-3-2008)

Esteles de condensació sobre França (2-3-2008)

Font imatges: NASA

3 comentarios:

Anònim ha dit...

no son esteles de condensacio, son chemtrails. Informeu-vos-en.

Diego Lázaro ha dit...

Meteorològicament li asseguro que estic molt ben informat. Però l'assignatura de teories de la conspiració diria que no la vaig aprovar.

Quina casualitat que sempre llencen els chemtrails el mateix dia que ho pronostiquen els models numèrics de predicció, justament un o dos dies abans de que es produeixi un canvi de temps, oi? Ah! potser serà per a dissimular-ho una mica...

Cadascú és ben lliure de creure en el que vulgui. Quan algú demostri al 100% aquestes teories, potser canviarem d'opinió. De moment, els fets empírics parlen per si sols.

Anònim ha dit...

veig que ja n'estaveu al cas. no dic que no estigueu ben informat, pero per exemple, doneu una ullada en aquesta pagina on hi ha molta informacio contrastada i compareu coses:

http://fumiganlleida.wordpress.com/

i una cosa molt important, el dia que no vegeu esteles, no us pregunteu on son les esteles, pregunteuvos on son ELS AVIONS, perque jo no en vec ni la quarta part. I observeu les trajectories curves, paraleles i creuades que realitzen els chemtrails, no us semblen una mica extranyes i poc logiques?

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP