El temps i la salut: el fred

23 de novembre del 2008



Durant aquesta propera setmana, el mercuri dels termòmetres experimentarà un marcat descens, a conseqüència de l'arribada d'una massa d'aire molt fred, procedent de latituds polars. Caldrà abrigar-se força, ja que l'ambient serà de ple hivern.

Aquest descens de la temperatura pot provocar diversos problemes de salut. En els països amb marcades fluctuacions de temperatura, els índexs de mortalitat són majors a l'hivern, quan les malalties circulatòries, respiratòries i infeccioses són més freqüents. El fred ambiental refreda la superfície del nostre cos, augmenta la pressió arterial i exigeix un major esforç al cor. Per això, totes les persones que pateixen problemes circulatoris tenen un risc major i han d'evitar realitzar esforços excessius.

El refredament del cos també reduïx la resistència a les infeccions, des d'un simple refredat a malalties més greus, com ara la grip. A més, les malalties infeccioses es contagien amb més facilitat a l'hivern, degut a que les persones es reuneixen en llocs tancats. La baixa humitat dels mesos d'hivern resseca la pell humana i provoca dermatitis. Atès que el fred restringeix la circulació sanguínia, també danya els teixits i provoca l'aparició de penellons, sobretot en els dits de les mans i dels peus.

Font imatge: Webshots

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP