Meteoalarm: alertes de temps sever

26 de febrer del 2009

Meteoalarm és una pàgina web, dissenyada per a alertar al públic sobre el temps sever a Europa. Més de 20 països europeus s'han coordinat per a desenvolupar aquest projecte, una iniciativa única d'Eumetnet, la xarxa de serveis meteorològics europeus públics, dintre de l'Organització Meteorològica Mundial.

Es tracta d’un sistema de comprensió universal que utiliza símbols i mapes amb un codi de colors, proporcionant les últimes alertes de fenòmens de temps sever previstos per a les pròximes 48 hores sobre la major part d'Europa. Cada país està sobre el mapa en un dels colors d'un codi que representa els quatre nivells d'alerta: vermell per a indicar un risc excepcional a causa d’unes condicions meteorològiques perilloses, disminuint a taronja, groc i verd, per a indicar que no s'espera temps sever.

Meteoalarm ens alerta sobre la possible ocurrència d'un fenomen de temps sever, com per exemple, precipitacions molt fortes, tempestes molt fortes, temporals de vent, onades de calor, incendis, boires, nevades (incloent torbs) o fred intens. A més a més, ens alertarà sobre fenòmens causats per un temps atmosfèric advers, tals com allaus, incendis forestals o fenòmens costaners extrems.

Els nivells d'alerta estan publicats en un sistema unificat amb una clara relació entre la situació meteorològica i els possibles danys i comportament proposat per a evitar-los. Els llindars per a aquests nivells difereixen d'una regió a una altra perquè, per exemple, una nevada intensa a la regió alpina causa menys molèsties i danys que a Barcelona.


Països participants:
Àustria, Bèlgica, Croàcia, Xipre, República, Txeca, Dinamarca, Estònia, Finlàndia, França, Alemanya, Grècia, Hongria, Islàndia, Irlanda, Itàlia, Letònia, Lituània, Luxemburg, Holanda, Noruega, Portugal, Romania, Eslovàquia, Eslovènia, Espanya, Suècia, Suïssa, Regne Unit.




  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP