Superant els 30ºC

29 de juny del 2009



Avui, a la ciutat de Barcelona, la temperatura màxima ha superat, per primer cop aquest any, el llindar dels 30ºC. Al barri de Sants, el mercuri del termòmetre ha arribat fins als 30,5ºC. Al barri de Sarrià, el valor màxim ha estat de 30,9ºC. En canvi, al litoral de la ciutat comtal, per efecte de la marinada, la temperatura no ha superat els 26,8ºC, tal i com indicava l'estació meteorològica situada a la Barceloneta.

Aquesta setmana, coincidint amb l'inici del mes de juliol, serà molt càlida degut a l'arribada d'una massa d'aire càlid en alçada, procedent del nord del continent africà. Les temperatures anirant a l'alça durant les properes jornades, tocant sostre entre divendres i dissabte. A la costa, les màximes es situaran entre els 30 i els 35ºC, amb una xafogor molt marcada. A l'interior, la calor serà més intensa, amb valors que podran arribar fins als 40ºC als punts tradicionalment més càlids de Catalunya, com ara el Pla de Lleida, la conca de Tremp o la cubeta de Móra. Durant les tardes, podran produir-se alguns ruixats, de caràcter tempestuós, especialment a les comarques del Pirineu i Prepirineu.

Durant les hores diurnes farà molta calor, però també de nit, especialment al litoral. Les nits seran plenament tropicals, amb mínimes superiors als 20ºC. De fet, a mesura que avanci la setmana, els valors de les mínimes s'acostaran als 25ºC. Inclús, es podrien superar en algun punt de la costa.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP