Arriba el temps de tardor (14-09-2009)

14 de setembre del 2009

Finalment, amb una mica de retard, ha arribat el típic de temps de finals d'estiu a bona part de Catalunya. Al llarg de les darreres setmanes, els ruixats s'havien concentrat a les comarques de la meitat nord. Mentrestant, les estones de sol, la calor i la xafogor costanera, i l'absència de precipitacions havien dominat a la resta del territori català. Però el posicionament d'un anticicló sobre les illes Britàniques i Escandinàvia, juntament amb l'arribada d'aire més fred en alçada i un gir dels vents cap a component marítima, ha permès que la inestabilitat hagi augmentat, amb un increment de les tempestes i amb un sensible descens de les temperatures.

Durant la jornada de dissabte, les tempestes més importants van tornar a descarregar sobre el terç nord del país. Ahir diumenge, va ser, sobretot, el torn de les comarques del prelitoral de Barcelona i Tarragona. I avui dilluns, les fortes tempestes han visitat el litoral i prelitoral centrals i les comarques del nordest.

La ciutat comtal s'ha vist afectada per diverses tempestes al llarg de la jornada. La primera, cap al migdia, ha donat lloc a un fort aiguat, acompanyat de llamps i trons. Fins i tot, al barri de Sants ha caigut una mica de calamarsa. La intensitat de precipitació ha estat elevada, provocant alguns problemes de mobilitat, sobretot en el transport públic. Després d'una pausa, els ruixats de caràcter tempestuós s'han repetit, de forma intermitent, durant la tarda. Al barri de Sant Andreu s'han recollit més de 65 litres per metre quadrat.


Tempesta descarregant sobre BCN (Radars METEOCAT)

La inestabilitat, en forma de ruixats i tempestes, es mantindrà durant bona part d'aquesta setmana. Les temperatures tendiran a la baixa, amb un ambient cada cop més fresc. La tardor meteorològica ja ha arribat. La tardor astronòmica començarà, de forma oficial, el proper 22 d'octubre.

1 comentarios:

meteotossa ha dit...

Ja era hora que arribés... a veure com es comporta la tarda i divendres...

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP