Batejant anticiclons i borrasques

12 de setembre del 2009

Des del segle XIX, els ciclons tropicals (coneguts com a huracans a l'oceà Atlàntic) són batejats amb noms de persones. Doncs bé, a Alemanya, des de 1954, també tenen per costum donar noms als centres d'acció, és a dir, als anticiclons i borrasques. Aquesta tasca la realitzen al Institute of Meteorology of the Free University of Berlin, quan un d'aquests centres d'acció afecta a alguna part del territori europeu. En els mapes del temps que elaboren, i que posteriorment són utilitzats per diversos mitjans de comunicació, es poden veure aquests noms.



Amb el programa Adopt-a-Vortex, tothom qui ho desitgi pot participar en aquest procés de bateig. No es tracta d'un simple entreteniment, sinó que contribueix a mantenir, econòmicament, la tasca de comprensió del temps i observació del clima realitzada per a aquest institut de recerca. Batejar un centre d'acció comporta que el nom perduri en les cartes meteorològiques. Un cop l'anticicló o la borrasca han "mort" o desaparegut dels mapes, cada client rep una documentació "post mortem", que consta d'un certificat, d'un mapa del temps del "dia de naixement" del vòrtex, així com altres informacions del mateix.

Durant el 2008, els anticiclons van rebre noms d'home i les borrasques noms de dona. Enguany ha estat a l'inrevés. Les inscripcions per a l'any vinent començaran el proper 1 d'octubre de 2009.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP