Fred intens (12-02-2010)

12 de febrer del 2010

La notícia meteorològica de les últimes hores està sent el fred rigorós, de cru hivern, que està afectant a tota Catalunya. L'arribada d'una massa d'aire fred en alçada, procedent de l'interior del continent europeu, ha provocat un brusc i considerable descens del mercuri del termòmetres. Les glaçades han estat generals, afectant inclús a la mateixa línia de la costa. Els valors més baixos s'ha assolit a alta muntanya, on destaquen els -21ºC registrats ahir als observatoris dels refugis de Salòria i Certascan.


Mapa de temp. a 850hPa d'avui a les 6UTC

A més a més, ahir el vent de component nord va incrementar notablement la sensació de fredor. A les parts altes del Pirineu i als dos extrems del país es van registrar cops de vent superiors als 100 km/h. En algunes zones, el vent va provocar alguns estralls, poc importants.

Aquest fred intens es mantindrà durant tot el cap de setmana. A mesura que el vent encalmi, l'aire fred s'anirà dipositant sobre les valls i les planes, assolint-se llavors els valors mínims d'aquest episodi de fred. A alta muntanya, les temperatures ja no baixaran més. Segons els models meteorològics, entre dissabte i diumenge hi haurà possibilitat de precipitacions, en forma de neu, en alguns punts del litoral i prelitoral, sobretot a les comarques de Barcelona. La cota de neu pot baixar fins a nivell del mar. Així doncs, la neu es podria presentar, tot i que de forma feble, a zones on és poc habitual veure-la.

Font imatge:
Wetter3

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP