Consells per a l'estalvi d'aigua

5 d’octubre del 2010



Els embassaments catalans disposen actualment d'una bona reserva d'aigua. No obstant, sempre va bé recordar alguns pràctics consells per a estalviar aigua:


- Dóna't una dutxa ràpida en lloc d'un bany (estalviaràs 40 litres d'aigua/dia).

- Tanca l'aixeta mentre t'ensabones o t'afaites i utilitza un got d'aigua quan et rentis les dents (n'estalviaràs fins a 20 litres/dia).

- No utilitzis el vàter com una paperera. No hi tiris mai oli usat, medicaments, plàstics, papers, compreses, etc.

- Repara les aixetes i cisternes que degoten (n'estalviaràs fins a 30 litres/dia) i vigila les aixetes mal tancades (n'estalviaràs fins a 150 litres). També pots instal·lar cisternes de doble descàrrega o difusors d'aigua a les aixetes (n'estalviaràs més d'un 35%/dia).

- No descongelis aliments sota l'aixeta: deixa'ls a l'exterior una estona abans (n'estalviaràs fins a 5 litres).

- Renta la fruita i la verdura en un bol i fes servir aquesta aigua per a un altre ús, com ara regar les plantes (n'estalviaràs fins a 10 litres).

- Posa la rentadora i el rentaplats quan estiguin plens del tot; quan renovis els teus electrodomèstics, compra aparells estalviadors d'aigua (n'estalviaràs més d'un 30%).

- Quan escuris els plats, omple les piques i tanca l'aixeta, en lloc de fer-ho amb aigua corrent (n'estalviaràs més de 20 litres en cada escurada).

- No utilitzis l'aigua corrent per a refredar bedues, fruita o llaunes.

- Planta arbusts i plantes resistents, evitant la gespa; els jardins mediterranis tradicionals són diversos i requereixen un reg i manteniment escàs. Tria sòls argilosos: retenen millor l'aigua. Així reduiràs tant la freqüència com el volum de regs.

- El reg gota a gota també estalvia aigua a les instal·lacions domèstiques i als jardins.

- Rega a primera hora del matí o del vespre, evitant els dies ventosos. A l'estiu rega una vegada cada dos o tres dies, així les plantes aprofiten tota l'aigua.

- Instal·la un petit dipòsit que reculli l'aigua que s'escorre per la teulada i les canaleres i aprofita-la per a regar.

- Quan netegis els patis i les terrasses, utilitza l'escombra abans que la mànega.


Font d'informació: Tríptic elaborat per la Conselleria de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP