Super tifó Megi

20 d’octubre del 2010



El 18 d’octubre de 2010, el tifó Megi va tocar terra al nordest de la província d’Isabela (Filipines). Amb un diàmetre superior als 600 quilòmetres, Megi és la tempesta tropical número 15 i el 7è tifó de la temporada a l’Oceà Pacífic occidental. A data d’avui, és el cicló tropical més intens de l’any.


La imatge superior va ser realitzada aquest dilluns per MODIS (Moderate Resolution Imaging Spectroradiometer), que viatja a bord del satèl·lit Terra de la NASA. Podem observar com Megi s’aproximava a la Badia de Palanan, convertit en un “super tifó” amb força de categoria 5 a l’escala Saffir Simpson. La tempesta presentava vents sostinguts de 268 quilòmetres per hora. El 16 d’octubre, mentre es deplaçava sobre les aigües de l’Oceà Pacífic, la velocitat del vent va assolir un màxim d’aproximadament 287 quilòmetres per hora.

Fins ara s’ha de lamentar la mort de 14 persones, així com un nombre indeterminat de ferits. Els danys han estat importants, sobretot en les comunicacions i en les infraestructures de transport de l’energia. Les autoritats es mostraven preocupades pels efectes que puguin aparèixer a llarg plaç en el cultiu de l’arròs, aliment bàsic de la dieta nacional.

Els meteoròlegs han pronosticat que la tempesta continuarà avançant cap a l’oest i el nord, entrant al Mar Meridional de la Xina i guanyant novament intensitat abans de tornar a tocar terra, sobre Xina o Vietnam a finals d’aquesta setmana.


Font d'informació: NASA

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP