Arriba un nou canvi de temps

14 de novembre del 2010

Després d'unes poques jornades sota el domini de les altes pressions (el conegut estiuet de Sant Martí), la situació meteorològica tornarà a experimentar un canvi durant les properes hores, que comportarà algunes precipitacions i, sobretot, un sensible descens de les temperatures.


Imatge del satèl·lit Terra (13-11-2010)

Al llarg d'aquest cap de setmana s'han pogut observar moltes esteles de condensació o contrails. Aquests núvols de tipus alt, del gènere cirrus, són originats pels avions. Si persisteixen molta estona en el cel, s'eixamplen i es deformen, denoten que l'aire a la part alta de la troposfera és humit com a conseqüència de l'aproximació d'una línia frontal.



El satèl·lit MSG ens oferia fa poca estona aquesta imatge, on podem veure com l'extensa línia frontal es trobava gairebé a les portes de Catalunya. Durant la propera nit i matinada ens creuarà de ponent a llevant, deixant algunes precipitacions, en general febles. Darrera el front, entrant per l'Atlàntic, s'observa la nova massa d'aire fred, que demà a la tarda podrà inestabilitzar el temps a molts punts del nordest del país. Localment podran haver-hi alguns ruixats de caràcter tempestuós, amb risc d'alguna calamarsada. La cota de neu baixarà fins als 1200 metres al Pirineu. Els vents de component nord s'encarregaran de fer baixar les temperatures i d'accentuar la sensació de fredor.


Ensemble per a la ciutat de Barcelona (14-11-2010)

La nova setmana estarà marcada per una normalització de les temperatures, amb un ambient més propi de la tador, i pel pas de diverses línies frontals que podran donar lloc a algunes precipitacions més, tot i que caldrà esperar a properes actualitzacions del models meteorològics per a saber amb quin grau d'activitat arribaran a casa nostra.


Font imatges: NASA / Sat24.com / Wetterzentrale

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP