XVI Jornades de Meteorologia Eduard Fontserè

16 de novembre del 2010



Per setzè any consecutiu l'Associació Catalana de Meteorologia (ACAM) brinda les Jornades de Meteorologia Eduard Fontserè, que enguany s’escauran el dia 27 de novembre de 2010 a la ciutat de Barcelona. Com cada any parell, s'hi estudiarà un únic tema monogràfic: els efectes de l'erupció del volcà islandès Eyafjallajökull.

L'abril d'enguany l'erupció de volcà islandès Eyafjallajökull va paralitzar el trànsit aeri de mig Europa per causa del règim de vents dominants, que van estendre el núvol de cendra volcànica a tot el continent. Com que mai no havia passat res semblant en una àrea amb tant de trànsit aeri, se'n seguiren no pas poques controvèrsies sobre els criteris de delimitació geogràfica dels vols comercials. En pocs dies vam passar d'una situació d’espais aeris blocats i de prediccions molt pessimistes sobre la durada i els efectes del núvol de cendra a una situació de normalitat. L'ACAM ha cregut convenient de dedicar una jornada monogràfica a l’impacte de l'erupció del volcà islandès Eyafjallajökull, si més no des del punt de vista meteorològic.

En aquesta jornada, hi intervindran especialistes de les institucions següents: Icelandic Meteorological Office, University of Iceland, Institut de Ciències de la Terra Jaume Almera, CSIC, Center for Aviation and Transport Systems of the ZHAW - Zurich University of Applied Sciences, Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), Universitat de Barcelona (UB), Agencia Estatal de Meteorología (AEMET).




Més informació: ACAM

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP