Per Sant Andreu, fred, pluja i neu

1 de desembre del 2010

Ahir va ser Sant Andreu. I enguany podem dir que la dita popular s'ha complert. Les baixes temperatures ja fa uns quants dies que ens estan acompanyant, amb valors més baixos del que caldria esperar en aquesta època de l'any. Les glaçades ha estat significatives en punts del nord i interior del país, on el paisatge ha quedat ben blanc per la presència d'algunes boires gebradores. Des de la matinada i fins a la tarda, les precipitacions van afectar a bona part del país. Algunes comarques de ponent i de les Terres de l'Ebre van ser les que menys quantitat d'aigua van rebre.

Ahir es va produir la primera nevada a cotes baixes de la temporada. Va nevar a gran part del Pirineu i del Prepirineu, però també ho va fer a punts de la Depressió central per sobre dels 500 metres d'alçada. En alguns punts de la meitat nord es van acumular gruixos superiors als 20 centímetres. Tal i com acostuma a passar en aquestes situacions, la neu caiguda va provocar algunes afectacions, com ara la circulació amb cadenes per una vintena de carreteres o el fet de que uns 700 alumnes no poguessin arribar als seus centres educatius.

Entre avui i demà podria tornar a nevar, en general de forma feble, en alguns sectors de la vessant nord del Pirineu. Respecte a les temperatures, encara podran baixar una mica més fins el proper divendres. A partir de dissabte, sobretot les temperatures diurnes, tendiran a recuperar-se.


Ensemble per a la ciutat de Barcelona (30-11-2010, 12 UTC)


Fonts: Wetterzentrale / Meteocat / Elaboració pròpia

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP