White New York

29 de desembre del 2010

La costa est nord-americana ha viscut, entre els dies 26 i 27 de desembre de 2010, una gran nevada que passarà als anuaris meteorològics. La vida diària a diversos estats ha quedat gairebé paralitzada. Els transports (aeri, ferroviari i per carretera) s’han vist greument afectats, dificultant notablement la mobilitat de milers de persones.

Nova York ha patit la sisena nevada més forta en la història de la ciutat. Les imatges i les informacions que han arribat des de la ciutat dels gratacels ens donen una idea de la magnitud del fenomen. Segons el National Weather Service, els 70 centímetres de neu mesurats al Central Park superen els registres del 26 de desembre de 1947, quan la ciutat va quedar sepultada sota 67 centímetres de neu i més de 70 persones van perdre la vida.

El satèl·lit Aqua de la NASA va captar dilluns aquesta imatge, on podem apreciar la gran extensió de terreny coberta per la neu. Tota la franja costanera ben blanca, inclosa la coneguda l’illa de Manhattan. El centre de l'activa depressió, molt ben definit, es deplaçava cap a la costa del Canadà.


El National Operational Hydrologic Remote Sensing Center, a través de la seva pàgina web, ofereix en temps real el gruix de neu acumulat a qualsevol punt dels Estats Units. Dilluns al matí (primera hora de la tarda a Catalunya), els gruixos de neu a l’àrea metropolitana de Nova York oscil·laven entre les 12 i 20 inches, és a dir, entre els 30 i 51 centímetres.


A l’estat veí de New Jersey també va caure una gran quantitat de neu. En Michael Black en va ser testimoni i ho ha volgut mostrar a la resta del món a través aquest original vídeo, registrat amb la tècnica time-lapse. Són 40 segons que equivalen a 20 hores de nevada, durant les quals van caure 32 inches (uns 81 centímetres) de neu. Unes imatges que valen més que mil paraules.



Fonts imatges: National Operational Hydrologic Remote Sensing Center / NASA
Font vídeo: Vimeo

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP