La Setmana dels Barbuts 2011

14 de gener del 2011

En la tradició popular catalana hi ha tota una munió de sants posseïdors de llargues i espesses barbes que celebren la seva onomàstica en el decurs de la mateixa setmana. Per aquest motiu, popularment s’ha batejat tal lapse de temps amb el nom de la “Setmana dels Barbuts”, que justament comença avui.


Enguany però, observant els diversos models meteorològics, no serà aquesta la setmana més freda de l’any. La presència d’altes pressions sobre la Mediterrània occidental provoca que les depressions circulin per latituds superiors a la nostra. El temps està sent anticiclònic, marcat pel domini del sol i amb unes temperatures diurnes molt suaus, tenint en compte l’època de l’any en la qual ens trobem. Hi ha però una excepció: a les planes interiors de Catalunya no gaudeixen d’aquesta bonança meteorològica degut a la formació de boires. Cada dia que passa són més persistents, donant lloc a un ambient fred i humit. Durant les properes jornades seguirem amb aquesta tònica de temps, a l’espera d’un descens de les temperatures previst cap a mitjans de la setmana vinent.

Per a més informació sobre la Setmana dels Barbuts, podeu consultar els articles publicats en aquest blog els anys 2006 i 2008.


Font imatge: Wetterzentrale

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP