Càlid inici del mes d'abril

7 d’abril del 2011

El mes d'abril ha començat amb temps estable, fruit del domini de les altes pressions. Poc a poc, l'arribada d'una massa d'aire més càlida en alçada ha afavorit l'ascens de les temperatures. Durant les últimes jornades, temperatures màximes de 20ºC a 25ºC han estat freqüents a molts observatoris. Inclús, en zones de l'interior del país s'ha superat aquest llindar, amb uns valors més propis de finals de maig que no pas d'aquesta època de l'any.

Ahir al matí, a la costa central van aparèixer diversos bancs de boira que van afectar a uns quants centenars de metres de terra ferma, els més propers al mar. Aquesta formació de boires a la façana litoral és típica de la primavera, producte del contacte de l'aire càlid en alçada amb el fresc mar Mediterrani. Des del satèl·lit Terra de la NASA, situat a uns 700 quilòmetres d'altura, les boires es veien així:



Durant una bona estona, la boira va cobrir alguns barris de la ciutat comtal. Les següents fotografies van ser realitzades des de la platja de la Barceloneta. Les conegudes "torres" de la Vila Olímpica van desaparèixer, i la visibilitat mar endins era molt reduïda.





Durant els propers dies seguirem amb un temps similar. El sol s'imposarà a gran part de Catalunya. En punts del litoral es podran mantenir les boirines i bancs de boira, provocant una reducció de la visibilitat i un ambient fresc i humit. A l'interior, les temperatures tendiran a l'alça, tocant sostre entre divendres i dissabte. A les zones tradicionalment més càlides del país es podran assolir valors de fins a 30ºC. A partir de diumenge, el mercuri dels termòmetres recularà i augmentaran els intervals de núvols.




Font imatges: Elaboració pròpia / Wetterzentrale / NASA

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP