Com serà l'hivern?

12 de desembre del 2011

Ara fa mig any ens preguntàvem com seria l'estiu. Per a intentar respondre a aquest tipus de qüestions podem recórrer a les prediccions estacionals (o a llarg termini) que realitzen alguns centres de predicció. Encara que actualment presenten una baixa fiabilitat, ens permeten tenir una idea de com podria ser el temps durant els propers mesos.

Enguany hem pogut comprovar com les estacions han començat amb retard i han tingut un comportament bastant atípic. La primera part de l'estiu va ser fresca i plujosa, donant pas a una segona quinzena del mes d'agost molt calurosa i eixuta. Fins a finals d'octubre es va mantenir la manca de precipitacions, juntament amb una notable suavitat tèrmica. Posteriorment van arribar les pluges de tardor, molt abundants en alguns sectors del país. El mes de desembre avança i l'hivern no sembla que tingui ganes d'instal·lar-se a casa nostra. Les temperatures mínimes encara queden lluny dels valors típicament hivernals i tan sols hi ha neu als cims del Pirineu, com a resultat de les nevades caigudes durant el novembre.

Així doncs, què ens indiquen en aquesta ocasió els mapes elaborats per el National Weather Service (NWS) dels Estats Units d'Amèrica?


Pel que fa a les temperatures, les del mes de desembre se situarien al voltant de la mitjana. El gener seria fred, per a posteriorment deixar pas a un febrer un xic càlid a l'àrea del Pirineu i un març amb temperatures superiors a la mitjana.


Respecte a les precipitacions, la predicció no és gaire optimista ja que els propers mesos tendirian a ser més aviat secs. No és una bona notícia per al sector dels esports d'hivern, ja que les nevades podrien no ser gaire abundants. Com sempre, ens caldrà esperar a la primavera per a saber realment com haurà estat aquest proper hivern.


Font imatges: NWS/NCEP

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP