L'estiu ja s'acosta

24 de maig del 2012

El temps del passat cap de setmana va estar marcat per un augment de la inestabilitat i un sensible descens de les temperatures. Les tempestes, les calamarsades/pedregades i inclús la neu, van ser notícia a moltes comarques. Després d'aquest parèntesi primaveral, les temperatures van experimentar ahir un salt important, amb uns valors màxims que al sud del país van superar el llindar dels 30º. El sol va ser el protagonista, amb un ambient força estiuenc, ara que ja falta menys d'un mes per a l'inici de la nova estació astronòmica. 
 
Avui dijous, aquest increment de les temperatures ha provocat la formació de boires costaneres, concretament entre el sud de la costa central i nord de la Costa Daurada. En aquest sector, la visibilitat s'ha reduït considerablement i la temperatura ha baixat força respecte ahir. Aquestes boires d'advecció s'han dissipat al llarg de la tarda i el sol ha tornat a lluir en aquest tram del litoral català.

 Imatge del satèl·lit Terra

Els propers dies continuarem amb un temps similar. Durant els matins s'imposarà el sol, i a les tardes creixeran nuvolades a les comarques del terç nord, que podran deixar alguns ruixats, localment en forma de tempesta. Ambient calorós al centre del dia, tot i que a partir de diumenge el mercuri dels termòmetres experimentarà un lleuger descens.


Font imatge: NASA

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP