Segon temporal de la tardor

18 d’octubre del 2012

Després d'uns dies de relativa tranquil·litat, arriba un important canvi de temps. El pas d'una activa línia frontal i la posterior formació d'una pertorbació a la Mediterrània farà que les precipitacions, el vent i el fort onatge siguin notícia durant els propers tres dies a bona part del país. Estem davant del segon temporal de la tardor.

 

Les precipitacions podran ser força abundants i localment intenses, en forma de tempesta. En alguns punts es poden arribar a acumular quantitats superiors als 100 litres per metre quadrat. El vent, d'entre component sud i est, bufarà amb cops forts, sobretot a la meitat est i en cotes elevades. Tot plegat farà que l'onatge sigui destacable, amb forta maror i àrees de maregassa fora de la protecció de la costa. Molta precaució amb els rius i rieres, que podran experimentar sobtades crescudes. També molt de compte en passejar molt a prop del mar. El Meteocat ha emès diversos avisos de situació meteorològica de perill, que podeu consultar en aquest enllaç.

Un dels primers símptomes del canvi de temps ha estat l'alteració de l'estat de la mar al llarg de la jornada d'avui. A mitja tarda, a les platges del litoral de Barcelona, les onades ja arribaven fins als 2 metres d'altura.



Font imatge: Sat24.com
Autor fotografia: Diego Lázaro

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP