L'hivern ja és aquí!

27 de novembre del 2012

Des d'ahir dilluns, Catalunya està vivint un notable canvi de temps que ha obert les portes a l'hivern. La inestabilitat ha augmentat com a conseqüència del pas d'una línia frontal acompanyada d'una important irrupció d'aire fred en alçada. Les precipitacions han anat guanyant terreny i afectant a gairebé tot el país. Les temperatures han iniciat una important davallada que s'accentuarà durant les properes jornades. Tot plegat ha fet que la neu hagi arribat novament al Pirineu. En algunes comarques, sobretot del sector occidental, ho ha fet de forma generosa, amb gruixos superiors als 30 centímetres. També ha nevat feblement en alguns punts de la Catalunya central i del prelitoral, a cotes no gaire elevades.


El vent del nord es reforçarà durant els propers dies, injectant més aire fred i acumulant nuvolositat al vessant nord de la serralada pirinenca, on la nevada podrà ser abundant. Sens dubte, una molt bona notícia de cara a l'obertura de les estacions d'esquí i per a la futura reserva d'aigua que el desglaç de la neu comportarà durant la primavera. Atenció a les fortes ventades que hi haurà, sobretot als dos extrems del país i a alta muntanya. Un cop encalmi el vent, les temperatures tocaran fons, amb glaçades importants exceptuant alguns sectors del litoral, on no es baixarà dels 0ºC. De cara al cap de setmana, amb un ambient de ple hivern, el temps tendirà a estabilitzar-se. 

Meteograma previst per a la ciutat de Barcelona

Mapa previst a 500 hPa (29-11-2012, 00Z)

Ha arribat l'hora de la roba d'abric, d'encendre les calefaccions i llars de focs, i de veure com va canviant de color el paisatge, sobretot a les comarques del nord del país, on la neu ja ha començat a fer acte de presència.


Font imatge: EUMETSAT, Wetterzentrale

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP