Nadal anticiclònic

18 de desembre del 2012

Quan arriba Nadal, almenys a l'hemisferi nord, sovint ens imaginem paisatges coberts per la neu i amb el fred com a protagonista, fent que la gent celebri aquestes festes reunint-se vora una estufa o llar de foc. Enguany però, si els mapes del temps tenen raó, la situació meteorològica que viurem els propers dies no serà gaire hivernal. Estarem sota el domini de les altes pressions, que desviaran les pertorbacions cap a latituds superiors a la nostra. Com a molt ens afectaran algunes cues de fronts, poc actives, que tan sols provocaran l'arribada d'alguns intervals de núvols i alguna feble precipitació al vessant nord del Pirineu.

Els vents dominants seran del tercer quadrant, d'entre sud i ponent, fent que les temperatures pugin força, especialment de cara al proper cap de setmana, quan ens envairà una massa d'aire més molt més càlida i poc habitual en aquesta època de l'any. En punts de la costa podríem tenir valors màxims al voltant dels 20º i les glaçades nocturnes quedarien només restringides a les cotes més altes del Pirineu.

 Meteograma previst per a la ciutat de Barcelona

Aquesta estabilitat meteorològica es podria mantenir durant el que resta del mes de desembre, amb l'anticicló sobre casa nostra i amb temperatures superiors a la mitjana per aquestes dates. Com podem veure, el nostre clima és ben variat i canviant. Acabem de deixar enrera una de les primeres quinzenes del mes de desembre més fredes dels últims anys i el dia de Nadal es compliran 50 anys de la gran nevada que fa afectar a molts punts del litoral català.


Font imatge: Wetterzentrale

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP