Simulant precipitacions

12 de desembre del 2012

Meteorològicament parlant, la precipitació és la caiguda de partícules d'aigua, en estats sòlid o líquid, al terra, a on arriba amb una velocitat apreciable. Els productes de la precipitació cauen a través de l'aire, al contrari dels de la condensació i sublimació atmosfèriques (núvols). I si constitueixen una cortina visible que no arriba al terra, parlem de virga i no pas de precipitació.

La precipitació líquida pot ser en forma de pluja, plugim o ruixat, depenent del diàmetre i nombre de les gotes, de la velocitat de caiguda, de l'intensitat i del tipus de núvol que la genera. Les principals varietats de la precipitació sòlida són: la neu, la calamarsa, la pedra, la neu granulada, l'aiguaneu i  la pluja gelant.

 
Navegant per la xarxa he descobert aquesta pàgina web-aplicació que permet simular els diferents tipus de precipitació. Només cal establir les temperatures del punt de rosada i, arrossegant els punts, saber quin tipus de precipitació caurà al terra. A més a més es pot observar quina és la influència d'una corrent d'aire ascendent sobre el núvol.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP