Segona llevantada de l'hivern

6 de març del 2013

Després de la tempesta arriba la calma. Comencem a deixar enrera el segon temporal de llevant en menys d'una setmana. Aquesta vegada amb més pluges respecte a la primera llevantada. Ha plogut d'una forma general i abundant. Inclús les precipitacions han estat molt qüantioses en alguns punts del nordest i sud del país. El cabal de molts rius ha crescut amb rapidesa en poques hores, augmentant també el volum d'aigua dels pantans de les conques internes catalanes. Sens dubte, unes pluges molt benvingudes.

També ha estat notícia el fort onatge, especialment avui dimecres. En alguns sectors del litoral, com a la Costa Brava, s'han observat onades de fins a 6 metres d'altura, que han inundat i provocat desperfectes en algunes platges i passejos marítims.

Al barri de Sants de Barcelona, des del dilluns al vespre fins aquesta tarda, s'han recollit un total de 70,4 litres per metre quadrat. Avui les platges del litoral barceloní han estat tancades com a conseqüència del fort temporal. A primera hora del matí ja es podia veure com les onades s'havien endut bona part de la sorra de la platja de la Barceloneta.


Les clarianes han guanyat terreny a partir de mitja tarda. Encara plovisquejava quan ha començat a sortir el sol. Això ha donat lloc a la formació d'un gran arc de Sant Martí que s'ha pogut observar des de molts punts de la ciutat comtal.


Els propers dies gaudirem d'un temps més estable, amb moltes més estones de sol i un ambient força primaveral durant els migdies. Estarem però pendents de les properes actualitzacions dels models meteorològics, ja que estan indicant-nos la possibilitat d'un nou canvi de temps per a principis de la setmana vinent. Sembla que l'hivern encara no ha dit la seva última paraula.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP