Temporal de llevant (28/02 i 01/03 de 2013)

2 de març del 2013

Catalunya ha viscut un temporal de llevant durant les últimes dues jornades. Les precipitacions han estat generals i abundants a les comarques del litoral i prelitoral, sobretot a les situades a l'extrem sud del país. La neu ha fet acte de presència a les muntanyes de la serralada prelitoral. També han estat destacables les fortes ventades i el fort onatge registrat al llarg de tota la costa.

La llevantada ha deixat al barri de Sants de Barcelona un total de 31,2 litres per metre quadrat. A primera hora de la tarda del passat dijous va precipitar una mica de calamarsa. El vent, que a l'Observatori Fabra va assolir un cop màxim de 86 km/h, va provocar alguns estralls i una notable alteració marítima. A les platges del litoral barceloní, les onades van arribar als 3-4 metres d'altura.

 Platja de la Barceloneta, BCN (28-02-2013)

 Platja de la Barceloneta, BCN (01-03-2013)

 Platja de la Barceloneta, BCN (01-03-2013)

Aquest cap de setmana gaudirem d'una pausa, amb domini del sol i una recuperació de les temperatures diurnes. A partir de dilluns, el temps tornarà a inestabilitzar-se. Els mapes ens indiquen un nou temporal, aquest cop de xaloc. Les pluges, el vent i l'onatge tornaran a ser notícia a moltes comarques del país.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP