Distribució geogràfica dels tornados al EUA

24 de juny del 2014

Als Estats Units d'Amèrica continuen en plena època de tornados. Els més grans i destructius acostumen a produir-se en l'anomenat Tornado Alley. Es tracta d'un ampli territori, situat a les Grans Planes, on es donen les millors condicions per a la seva formació ja que hi conflueixen el fred aire polar de Canadà amb el càlid aire tropical del Golf de Mèxic. Aproxidament aquesta zona quedaria situada entre les Muntanyes Rocalloses i els Apalatxes.

Intentant buscar una localització més exacta d'on toquen terra els tornados, Tim Brice, meteoròleg del NWS, ha elaborat els següents mapes a partir de la informació registrada entre els anys 1950 i 2013, mostrant-nos la seva distribució segons la longitud i latitud.


Si ens fixem en la longitud, detectem tres màxims que es corresponen amb el famós Tornado Alley, seguit de Dixie Alley i l'estat de Florida, on a l'estiu es produeixen moltes mànegues que no tenen l'origen en tempestes supercèl·lulars com en els Alleys.


En el mapa que ens mostra la seva distribució segons la latitud, observem un nord i sud del país amb pocs tornados. En canvi és la zona central on el recompte de tornados és major. No obstant, s'aprecia una davallada just al centre com a conseqüència dels pocs tornados observats a West Virginia i al sud de Missouri.


Font imatges: Climate Central
 

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP