Un final de setembre molt plujós

29 de setembre del 2014

La recentment estrenada tardor ja ens ha deixat els primers aiguats de la temporada. Tot plegat com a conseqüència de la combinació d'aire fred en altura, la presència de vents en superfície del sector est (d'entre gregal i xaloc) i un mar encara bastant càlid.

Ahir les precipitacions, molt intenses i abundants, es van concentrar sobretot a les comarques del litoral i prelitoral de Barcelona. Durant la aquesta passada matinada, la inestabilitat s'ha anat desplaçant cap a les comarques gironines amb registres que s'han acostat als 150 litres per metre quadrat. Els rius, rieres i torrents han baixat ben cabalosos fruit dels patacs d'aigua que han caigut en molt poques hores.



El Servei Meteorològic de Catalunya ha elaborat aquest mapa de la precipitació acumulada a partir dels pluviòmetres de la XOM i XEMA. La inestabilitat encara es mantindrà durant aquesta nit i demà. Noves precipitacions, localment fortes, tornaran a descarregar incrementant molts d'aquests registres.


Al barri de Sants de Barcelona, l'aiguat d'ahir ens va deixar un total de 69,6 mm. No havia plogut tant en un sol dia des del passat 12 de març de 2011. Una jornada que se situa com la tercera més plujosa de la breu sèrie de dades de l'observatori, iniciada el mes de juliol de 2004.


Font imatges: METEOCAT / EUMETSAT
 

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP