Serà una llevantada de llibre?

28 de novembre del 2014

Gairebé tots els models meteorològics coincideixen en que estem davant d'una llevantada de llibre. Després de tres jornades amb algunes tempestes i ruixats, una profunda i activa pertorbació arribarà durant les properes hores a la Mediterrània i farà que aquest sigui un cap de setmana passat per aigua. Les precipitacions podran ser generals, continuades i abundants. I localment seran en forma de tempesta deixant patacs d’aigua en molt poca estona. Compte amb les rieres i torrents ja que podran augmentar el seu cabal de forma sobtada. També nevarà, sobretot al sector oriental del Pirineu, però a cotes altes (entre els 2.000 i els 2.400 metres).

La borrasca freda a punt de tancar-se i les circulacions polar i subtropical (28-11-2014)

 Precipitació acumulada prevista pel model EURO4 (30-11-14 a les 12 UTC)

El vent, de llevant durant el dissabte i més agregalat de cara a diumenge, podrà bufar amb força i provocarà una notable alteració marítima, amb onades que podran superar els 3 metres a la Costa Brava i una notable mar de fons de l'est. L'ambient es mantindrà frescot, amb poca osci·lació tèrmica entre la nit i el dia.


A partir de dilluns el temps tendirà a estabilitzar-se. La pertorbació marxarà i permetrà que el vent de gregal, més fred i eixut, s'emporti les precipitacions. Tornarem a estar sota el domini de les altes pressions, amb moltes d’estones de sol i alguns intervals de núvols. Les temperatures iniciaran una clara davallada i a mitjans de setmana ja s’hauran normalitzat, és a dir, que tindrem els valors propis per aquesta època de l’any. Així doncs, tingueu el paraigua a mà per acomiadar el mes de novembre, amb aquest temporal de llevant, i cerqueu més roba d’abric, ja que rebrem el desembre amb un ambient, sensiblement més fred.


Font imatges: EUMETSAT, WeatherOnline i METEOCAT
 

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP