Torb al Pirineu

26 de gener del 2015

Entre dissabte al vespre i diumenge a la tarda, el vent del nord va bufar amb molta força a les comarques del nord i nord-est del país. Les fortes ratxes de vent van provocar alguns estralls però no tan greus com els la gran ventada del passat 9 de desembre de 2014. Segons ha informat el Meteocat, els cops de vent màxims assolits ahir van ser els 153,4 km/h del Puig Sesolles (1.668 m), 149,0 km/h al Santuari de Queralt i 142,9 km/h a la Tosa d'Alp 2500.

Mapa de superfície i fronts creat a partir de les observacions obtingudes ahir a les 00 UTC

Aquestes tramuntanades a l'hivern acostumen a provocar el fenomen del torb (ventada que aixeca la neu, de manera que la visibilitat minva sensiblement, tant en sentit vertical com horitzontal). Així es veia el dissabte a la tarda des de la població de Bourg-Madame (Alta Cerdanya).


En aquestes circumstàncies de vent, fred i gaire sense visibilitat cal limitar o evitar les activitats a la muntanya. Durant els propers dies el vent perdrà pistonada però sense acabar de desaparèixer del tot. I és que a partir de dijous una nova ventada, d'entre ponent i mestral, afectarà a gran part del país. La nevada podrà ser destacable a tota la serralada pirinenca, però especialment al vessant nord del Pirineu lleidatà, on s'acumularan els gruixos de neu nova més significatius.


Font mapa: Deutscher Wetterdienst
 

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP