Calorada fora de temporada

10 de maig del 2015


Els models meteorològics ens indiquen que entre demà i dijous ens afectarà una gran bombolla d'aire càlid procedent del nord d'Àfrica que provocarà una calor més pròpia d'un mes de juliol o agost que no pas de la primera quinzena de maig. És per això que durant les properes jornades es podrien establir nous rècords històrics de calor en alguns observatoris.

El pic de calor es produirà entre dimecres i dijous, quan a sobre de Catalunya tindrem isotermes per sobre dels 20 ºC a 850 hPa (a uns 1.600 metres d'altura aproximadament). En superfície es preveuen temperatures màximes que a l'interior del país podran arribar als 35 ºC i puntualment superar-los. El vent, d'entre garbí i ponent, podria afavorir aquest notable ascens de les temperatures. A les comarques del litoral serà on menys pujaran les temperatures. La marinada frenarà el mercuri dels termòmetres i és probable que es formin alguns bancs de boira degut a la marcada diferència que hi haurà entre la temperatura de l'aire i la fresca aigua del mar.

La calorada arribarà amb data de caducitat. Divendres es produirà una sobtada i notable davallada de la temperatura. Ens creuarà una línia frontal que obrirà les portes a una massa d'aire més fresc i les temperatures quedaran normalitzades per aquesta època de l'any.


Font imatge: Wetterzentrale
 

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP