La Lluna que mai veiem

6 d’agost del 2015

 

Una càmera de la NASA a bord de l'Observatori Climàtic Espai Profund (DSCOVR) ha capturat una vista única de la Lluna al seu pas entre la nau i la Terra. Una sèrie d'imatges ens mostren el completament il·luminat "costat fosc" de la Lluna que no és visible des de la Terra.

Les imatges van ser adquirides per la EPIC, una càmera CCD de quatre megapíxels i el telescopi instal·lat en el satèl·lit DSCOVR, que orbita al voltant d'1,6 milions de quilòmetres de la Terra. EPIC manté una visió constant de la Terra completament il·luminada a mesura que gira, proporcionant observacions científiques diàries d'ozó, la vegetació, altura dels núvols i els aerosols en l'aire. Les imatges van ser preses al llarg de cinc hores durant el 16 de juliol de 2015.

La cara oculta de la Lluna es va observar per primera vegada el 1959, quan la nau espacial soviètica Luna 3 va obtenir les primeres imatges. El mateix costat de la Lluna sempre s'enfronta a un observador terrestre, perquè el període orbital de la Lluna és el mateix que la seva rotació al voltant del seu eix.



Font: NASA / Youtube
  

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP