De l'estiuàs de Sant Martí a l'hivern

19 de novembre del 2015

Estem a les portes d'un notable canvi de temps que durant el cap de setmana ens portarà directes a l'hivern. El fred, el vent i la neu prendran el relleu al sol, la boira, la inversió tèrmica i als nivells alts de contaminants que ens han acompanyat durant més de dues setmanes.


Ja fa dies que els models meteorològics ens anuncien la primera irrupció d'aire fred de la temporada. Divendres a la tarda, el vent començarà a augmentar d'intensitat i dissabte les ventades seran notícia a molts punts del país. Aquest vent del nord farà arribar una línia frontal que deixarà neu al Pirineu, especialment al vessant nord, i alguns ruixats a les comarques del nord-est. El fort descens de les temperatures s'iniciarà a alta muntanya i, amb el pas de les hores, anirà davallant i arribant a la resta del territori. Diumenge ens llevarem amb un ambient de ple hivern. La temperatura tocarà fons durant la matinada de dimarts amb valors mínims sota zero excepte en alguns sectors del litoral.

Aquest cap de setmana serà millor no sortir a fer excursions a alta muntanya, assegureu els objectes de balcons i terrasses que el vent pugui moure o fer caure i, si encara ho teniu pendent, feu el canvi definitiu de roba de l'armari. I compte amb els refredats, ja que la setmana vinent no hi ha dubte que estaran a l'ordre del dia.


Font imatge: Wetterzentrale
 

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP