Día Mundial del Medi Ambient 2016

6 de juny del 2016


El Dia Mundial del Medi Ambient té com a objectiu fer que cada cop més persones prenguin mesures per evitar que la creixent pressió sobre els sistemes naturals del planeta Terra arribi al seu límit. El tema d’aquest any és la lluita contra el comerç il·lícit de fauna i flora silvestres, que erosiona la biodiversitat i posa en perill la supervivència dels elefants, els rinoceronts, els tigres, els goril·les i les tortugues marines, així com moltes altres espècies. També malmet les nostres economies i els ecosistemes, alimentant el crim organitzat, la corrupció i la inseguretat a tot el món.

L’any 2011, una subespècie del rinoceront de Java es va extingir a Vietnam, mentre que els últims rinoceronts negres occidentals van desaparèixer del Camerun. Els grans simis han desaparegut de Gàmbia, Burkina Faso, Benín i Togo, i altres països podrien seguir-los ràpidament. Les víctimes menys conegudes inclouen el rhinoplax vigil i els pangolins, així com les orquídies silvestres i les fustes com el pal de rosa.

Les activitats per celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient d'enguany estan organitzades per Angola, el país amfitrió que tracta de restaurar els seus grups d'elefants, conservar la vida silvestre rica en biodiversitat d'Àfrica, i salvaguardar el medi ambient, ja que continua la reconstrucció després de més d'un quart de segle de guerra civil.

Font d'informació: Nacions Unides
 

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP