Dia Meteorològic Mundial 2017

23 de març del 2017


Entenent els núvols és el tema escollit per al Dia Meteorològic Mundial de 2017 amb la finalitat de ressaltar l'enorme importància dels núvols per el temps, el clima i l'aigua. Els núvols són fonamentals per a les observacions i prediccions del temps. Són una de les principals incògnites de l'estudi del canvi climàtic: necessitem entendre millor com afecten els núvols al clima i com afectarà un clima canviant als núvols. Els núvols tenen un paper decisiu en el cicle de l'aigua i en l'estructura de la distribució global dels recursos hídrics.

En un altre context, més distès, el Dia Meteorològic Mundial de 2017 oferirà l'oportunitat de celebrar la bellesa inherent i l'atractiu estètic dels núvols, que han estat font d'inspiració d'artistes, poetes, músics, fotògrafs i infinitat d'altres entusiastes al llarg de la història.

El Dia Meteorològic Mundial marca la publicació d'una nova edició de l'Atles Internacional de Núvols, que ha estat objecte de la revisió més minuciosa i ambiciosa de la seva llarga i distingida història. El nou Atles de l'OMM és un tresor ocult de centenars d'imatges de núvols, que inclou fins i tot uns pocs tipus de núvols recentment classificats. També inclou fotografies d'altres fenòmens meteorològics com l'arc de sant Martí, l'halo, els tornados de neu i la calamarsa. Per primera vegada l'Atles es publica en format digital i es podrà consultar des dels ordinadors i dispositius mòbils.

L'Atles Internacional de Núvols és l'única font autoritzada i la referència més exhaustiva per identificar núvols. És un instrument de formació essencial per a professionals de la comunitat meteorològica i per als que treballen en la indústria naviliera i de l'aviació i té una fama llegendària entre els apassionats dels núvols.

L'Atles Internacional de Núvols té les seves arrels a finals del segle XIX. Es va revisar en diverses ocasions durant el segle XX, l'última d'elles al 1987, quan encara tenia format de llibre imprès, abans de l'arribada d'Internet.

Els avenços en la ciència, la tecnologia i la fotografia van impulsar a l'OMM a emprendre l'ambiciosa i exhaustiva tasca de revisar i actualitzar l'Atles amb les imatges aportades pels meteoròlegs, els observadors de núvols i els fotògrafs de tot el món.


Font: OMM
Autor fotografia: Diego Lázaro

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP